Vad gör en mode Illustratör?

En Fashion Illustrator skapar kläddesigner med hand eller med datorprogram. När du är en modeillustratör är dina ritningar vanligtvis de första sakerna som Fashion Stylists och Fashion Buyers kommer att titta på för att fatta beslut för sina kunder. De används också för annonser och försäljning till modehuset. För att passa dessa syften måste dina ritningar representera kläderna väl och vara både omsättbara och visuellt tilltalande.

Som Fashion Illustrator arbetar du vanligtvis för en mode designer eller design hus. Ju högre upp mode stege du går, desto mer fantastisk är Fashion Designers att du ska illustrera för. Beroende på vad Designer vill kan du arbeta för hand, i olika konstnärliga medier (penna, kol, pasteller eller färger) eller genom ett datorprogram som Photoshop.

För att göra ditt jobb bra måste du hålla dig över de nuvarande trenderna i modevärlden. Den här branschen förändras ständigt, så att du är nuvarande på stil och kunnig på tyger är viktigt för dig.

Denna position är också mycket kreativ och du behöver ha konstnärlig talang. Du använder den här skickligheten för att hjälpa en modeformgivare att krossa sina idéer, eftersom din hand får sina idéer på papper och i slutändan på en modell.